1. Fördela dagens energi- och näringsintag på flera mindre måltider, t.ex. frukost, lunch och middag, samt tre till fyra mellanmål.
2. Ät dagens sista mål strax före sovdags, för att minska antalet timmar under nattfastan.
3. Försök att äta proteinrikt och använd hälsosamma fetter för att öka energiinnehållet i maten.
4. Ät din favoritmat för att stimulera aptiten. Komplettera måltiderna med grönsaker och frukt för att få värdefulla vitaminer, mineralämnen och fiber.
5. För att öka intaget av vitamin D, ät fet fisk såsom sill, strömming och lax, samt bordsmargarin och mjölkprodukter som är berikade med vitamin D.
6. Vila gärna en stund innan du äter.
7. Kontrollera din vikt regelbundet. Kontakta din läkarmottagning om du ofrivilligt går ner i vikt.
För mer information om näring vid KOL,ladda ner broschyren "Goda råd om mat vid KOL" som pdf.